1. Börja odla

on

Det är väl självklart att odla sina egna grönsaker? Att odla och se saker växa är väl samma som att leva och andas? Att stoppa händerna i jorden och känna strukturen och få smuts under naglarna är väl det bästa som finns? Jag skulle vilja att alla fick uppleva min passion för odling.

Det är hälsosamt och tar ner stressnivån att vara i en trädgård. Grönsaksodlare äter mer fibrer än snittet i befolkningen de har även mindre risk att drabbas av både hjärtkärlsjukdom och demens. Att automatiskt få motion utan att ens tänka på det vem vill inte det. Odling eller bara att vistas i en trädgård det används på vissa ställen för människor som läker från utmattning, depression och kronisk smärta. Jorden i sig själv har läkande egenskaper genom att vara antidepressiv men även stärkande av immunförsvaret. Det säger en del om vad det kan ge att odla sina egna grönsaker, mer än en skörd förstås.

  • Börja odla för att bli friskare
  • Du får ner stressnivån
  • Du kommer antagligen äta mer fibrer
  • Att påta i jorden stärker immunförsvaret

Har jag övertygar dig nu? Följ då min serie inlägg som kommer ”10 steg för att bli mer självförsörjande genom odling” Där får du varje vecka ett nytt steg med pepp och goda råd

Lämna en kommentar